Domácí balkánský sýr

5. června 2018 v 17:48 | Mišule |  Vaření ze zbytků
Všude se roztrhl pytel s čerstvými jahodami, což mě inspirovalo k tomu, abych uvařila jahodový knedlíky. K podávání se servíruje trvdý tvaroh jako posypka. Balení tvrdého tvarohu je velké a mě vždy po sladkých knedlících zbyde. Co s ním, aby neskončil v koši?

Balkánský sýr!


Domácí balkánský sýr je chuťově výborný a nejlepší na tom je, že si sami určíte jeho slanost, dle chuti.

Co budeme potřebovat?
  • Zbytek tvrdého tvarohu
  • 30 g soli
  • 500 ml vody
Do půl litru vody nasypeme 30 g soli a rozmícháme. Po té na sporáku necháme projít varem. Jakmile slaný nálev vystydne, přelijeme ho do uzavíratelné nádoby a vložíme do ní zbytek tvrdého tvrahu. Počkáme 5 dní a můžeme podávat např. se salátem.

Dobrou chuť! Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama