Moje ZERO WASTE kuchyně

3. května 2018 v 14:06 | Mišule |  Rady, tipy, triky
V kuchyni vzniká velké množství odpadu. V Evropě jeden člověk ročně vyhodí až 115 kg jídla. Třetina veškerého vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí. V zemích EU tvoří více jak 40 % ze všeho vyhozeného jídla domácnosti.

A právě proto můžeme začít u sebe a vyhazovat méně nejen obalů, ale i jídla! Skvělé tipy a triky nabízí knížka "Moje ZERO WASTE kuchyně".

Kniha nejprve představuje koncept zero waste myšlenek, upozorňuje, že vše začíná nákupem a dále je potřeba jídlo správně skladovat. Díky tomu předcházíte vzniku odpadů v podobě zkaženého jídla.
Kniha obsahuje velké množství rad, jak i ze zbytků, které jsou stále poživatelné a pravděpodobně je vyhodili, vykouzlit výtečné pokrmy.
Já sama jsem se knihou nechala inspirovat a upekla skvělý koláč.
Kniha je vhodná jak pro začátečníky v kuchyni, tak i pro zkušené kuchařky - pořád se máme, co učit.

Kniha má jediný cíl - využít všechny suroviny do posledního kousku. Využití veškerých potravin šetří zdroje na jejich výrobu a zároveň i domácí rozpočet. Kreativitě na využití zbytků se meze nekladou. Stačí jen experimentovat.

Těším se až budu mít příležitost vyzkoušet další recepty.


Zdrojem infomací a čísel je: http://zachranjidlo.cz/kolik-se-plytva/
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama