Jablečný ocet

13. dubna 2018 v 7:44 | Mišule |  Vaření bez odpadu
Zachránila jsem pár potlučených jablíček, která měla skončit na skládce. Rozhodla jsem se udělat svůj první domácí jablečný ocet.

Není to nic těžkého a samotná příprava zabere 10 minut. Úžasný


Co budeme potřebovat?
  • 0,5 kg jablek (cca 2 - 3)
  • 1,5 l vody
  • uzavíratelná láhev (já použila větší obyčejné zavařovačky)
Nejprve si nastrouháme jablka a zalijeme je vodou v uzavíratelné lahvi. Dáme na týden na teplé místečko, občas promícháme.


Po týdnu scedíme, vymáčkáme a dáme na dva a více týdnů do tmy.

Po té ještě jednou přecedíme a přejileme do lahve, kterou uchováváme v ledničce.


Díky domácí výrobě jablečného octa neplýtvám jídlem. Navíc jsem použila na uchování sklenici od mléka, která by jinak pravděpodobně skončila v koši - v lepším případě v kontejneru na sklo. Ušetřila jsem pár pěkných peněz i životní prostředí. A chuťově je výborný! Usmívající se

Pustíte se také do "vaření"?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Poustevnice, Čarodějka Poustevnice, Čarodějka | E-mail | Web | 20. dubna 2018 v 16:15 | Reagovat

Dělám si ho také, ale hned nezavírám, jen přikrývám plátýnkem, aby mmohl kvasit.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama