Domácí hrubozrnná hořčice

15. dubna 2018 v 10:02 | Mišule |  Vaření bez odpadu
Nedávno jsem si vyráběla jablečný ocet a z něho jsem zkusila vyrobit pikantní hrubozrnnou hořčici. Zkusila jsem nejprve malé množství, jak se řiká "jen tak na zkoušku"

Pojďme na to!


Co budeme potřebovat? + rady kam na nákup
  • 25 g hořčičných semínek - ty mají v Bezobalu na váhu
  • 60 ml jablečného octa - vyráběný doma, ale najdeme i stáčený v Bezobalu
  • špetku kurkumy - do Bezobalu
  • špetku soli - do Bezobalu
  • med - od včelaře a nebo kupujeme ve skle
Jak na to?
Jablečný ocet svaříme a nalijeme k semínkům. Přidáme med (já dala 3 lžičky, ale je to na chuti každého z nás), špetku kurkumy pro barvu a osolíme. V mixéru vše rozmixujeme a máme hotovo!


Tato hořčice je pikantní. Chuť upravujeme octem a medem.

Dobrou chuť.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Poustevnice, Čarodějka Poustevnice, Čarodějka | E-mail | Web | 20. dubna 2018 v 16:12 | Reagovat

Dík, zkusím.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama