Luxusní sendvič

25. února 2018 v 16:29 | Mišule |  Vaření bez odpadu
Mnozí z nás se po jarních prázdninách a po zkouškovém období vrátili zpátky do školních lavic, a díky tomu začíná období svačin.

Pojďme připravit luxusní sendvič ve stylu zero-waste.

Co budeme potřeba a kde budeme nakupovat?
  • Hlávkový salát - jakýkoli supermarket a nakoupíme ho bez igelitu
  • Cibulku - jakýkoli superrmarketu do vlastního látkového pytlíčku
  • Chléb nebo bagetu - jakýkoli supermarket do vlastního pytlíku. Já osobně kupuji u svého řezníka - jeho paní peče skvělé kousky
  • Kapku oleje - stáčený z BezObalu
  • Sýry - různé druhy (alespon dva), dle chuti, do vlastní krabičky u řezníka
Jak budeme postupovat?
  1. Na oleji osmažíme na kolečka nebo nudličky nakrájenou cibulku. Slupky jako vždy uchováme na vývar. Přebytečný olej nevyléváme, budeme ho ještě potřebovat
  2. Bagetku rozkrojíme, na spodní vrstvu naskládáme jeden druh sýra
  3. Na vrstvu sýra položíme hlavkový salát
  4. Na hl. salát poskládáme druhý druh sýra
  5. Zasypeme osmaženou cibulkou a zavřeme horní částí bagetky.
  6. Lehce potřeme spodní i horní vrstvu bagetky přebytečným oleje a zapečeme v toastovači, nebo v kontaktním grilu.
Tuto skvělou svačinku si zabalíme do voskovaného ubrousku, nebo dáme do krabičky.
Dobrou chuť! Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama