Rohlíkův život

5. ledna 2018 v 10:00 | Mišule |  Rady, tipy, triky
Občas se asi v každé rodině stane, že zbyde pečivo, které už není tak měkké a dobroučké jako když ho koupíte čerstvé. Avšak ani tak nemusí skončit na skládce!

O jídle, které se stává odpadem jsem psala tady: http://zero-waste.blog.cz/1712/i-jidlo-je-odpad

Na velkou párty jsme nakoupili velké množství rohlíků na jednohubky a podobné chuťovky. Já a moje parta jednohubky milujeme. Stává se, že rohlíků je víc než dost, a proto má v naší partě rohlík dlouhý koloběh.

Kluci přivezou nákup vč. rohlíků. Ty, které se do rána nesní, já druhý den odvážím k babičce, protože už je nikdo nechce. Jsou prostě včerejší. S babičkou je dáme ztvrdnou úplně, tak aby se k nim nedostala vlhkost a nezplesnivěly. Jakmile jsou tvrdé, vezmeme mlýnek na maso a rohlíky v něm umeleme na strouhanku. Je to lepší než struhadlo, nedá to takovou práci a zároveň nemáme sestrouhané prsty. Mrkající

Já pak na další sešlost smažím řízky k večeři, které jsou obalené právě v této strouhance.

Existuje dalších x receptů, jak zpracovat pečivo, které už nechce jíst ráno ke snídaně. Žemlovka, topinky, pokud jsme na vesnici můžeme pečivo použít pro zvířata. Možností je spousta. A proto nevyhazujte jídlo! Jídlo není odpad!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jeife Jeife | E-mail | Web | 5. ledna 2018 v 14:47 | Reagovat

Ahoj, diky za komentar :) jsem moc rada, ze tady na blogu nejsem sama kdo se snazi minimalizovat odpad <3 sem budu chodit casto :D
Nejlepsi je planovat a kdyz uz rohlik zbyde, hodim ho do mrazaku (kterej jede, rohlik nerohlik). Obcas teda dostanou kozy, ale minimalne ... neni to pro ne uplne zdravy :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama