Můj první kuřecí bujón

27. prosince 2017 v 14:38 | Mišule |  Vaření ze zbytků
Dnes jsme si s rodinkou uvařili kuřecí krky jen tak na zobání. Máme prostě rádi to titěrné obírání kostiček.

Krky dáme do hrnce s vodou, přidáme pepř a vaříme do změknutí. Po vaření nám zbyde voda.

Zbylá voda je ochucená chutí kuřecího masa. Tedy základem pro kuřecí vývar. Kuřecí polévku můžeme uvařit hned, avšak vodu lze i uchovat a následně použít třeba místo bujonu.

Necháme vodu vychladnout a po té ji přelijeme do menších nádob vhodných do mrazáku. Můžeme použít nádobku na tvorbu ledu - vzniknou zhruba stejně velké kostky jako u bujonu. Toto je taková líná verze, pokud jste fajnšmekři a chcete jen to nejlepší, preceďte zbylou vodu přes tenkou látku - útěrku či silikonovou ponožku. V látce zůstane to nejlepší. Z toho vytvarujete kuličky a můžete je opět použít místo bujonu. Tentokrát bude silnější.

Vše je domácí a bez chemie. Je to pouze ze zbydků a tudíž si nemusíte, kvůli domácímu bujonu, brát dovolenou. ;)

Dobrou chuť! #neplýtvám
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Lucy Lucy | 28. prosince 2017 v 15:18 | Reagovat

Kuřecí krky jsou zbytečné plýtvání životy.
Jinak máš hezký blog.

2 zero-waste zero-waste | Web | 29. prosince 2017 v 6:27 | Reagovat

[1]: Děkuji za pochvalu, plánuji napsat článek i o zeleninovém bujonu. Avšak v nejbližší době se neplánuju stát vegetariánkou, ani vegankou.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama